S-ar părea că spălatul părului e o procedură simplă de rutină, dar deseori comitem greșeli banale, care nu doar compromit aspectul părului, dar și provoacă diverse probleme de sănătate cum ar fi iritația scalpului sau îngrășarea excesivă a părului. Nu este suficient să utilizăm produse profesionale dacă nu respectăm cele mai simple reguli și nu stim cum să optimizăm eficiența acestor produse. Și totuși, dacă părul este spălat corect, atunci acesta va arăta îngrijit și curat mai multe zile. Iată sfaturile noastre.
Alege o produse de îngrijire adecvate părului tău!
Indispensabile pentru a hrăni, repara, a aduce volum sau strălucire, produsele de îngrijire pentru păr sunt disponibile în diferite variante, cantități, design..... Dar cum le folosim?
Prima regulă de aur de reținut este că ar trebui să alegi întotdeauna produse potrivite naturii părului tău. Așadar, află de ce are nevoie părul tău: fie că trebuie reparat, hrănit profund, sau necesită un plus de volum și strălucire. Dacă nu poți face singur un diagnistic părului tău, sfatul nostru este să te adresezi coaforului tău.
Șamponul, baza îngrijirii părului
Indiferent dacă părul tău este creț, uscat sau vopsit, trebuie să existe un șampon potrivit nevoilor tale (și de multe ori, este ca un Port-Salut, este scris chiar pe el!). Estel Professional acordă o atenție vădită acestui fapt, de aceea a creat o gamă largă de șampoane, pentru fiecare tip de păr în parte, și te invit să urmărești aici fiecare categorie și avantajele sale. Fii atent cum speli părul. Apa trebuie să fie caldă, nu fierbinte. Udă bine parul înainte de a aplica șamponul. Apa caldă deschide cuticula părului. Masează scalpul cu degetele pentru a curața pielea apoi clătește. Repetă șamponarea insistând pe lungimea părului pentru a spăla impuritățile.
Balsamul, întotdeauna sympa pentru îngrijirea părului
După ce îți clătești bine părul după șamponare poți aplica un balsam.
Știu, este tentant să te oprești după șampon (mereu lipsa timpului!!!!), dar balsamul, pe lângă faptul că îți descurcă părul și, prin urmare, favorizează un coafat mai ușor, are și alte avantaje, cum ar fi limitarea ruperii.
De fapt, imediat după spălare, cuticula părului este încă deschisă din cauza umidității, ceea ce contribuie la formarea de noduri. Prin netezirea firelor de păr, balsamul favorizează închiderea cuticulei. Fii atent la temperatura apei. La aplicarea balsamului se recomandă ca apa să fie mai rece, pentru că astfel se închide cuticula părului. Rezultatul: pieptenele alunecă perfect prin păr, fără a-l rupe, iar acesta are un aspect neted și cu luciu.
Asemeni șamponului, alege balsamul în funcție de tipul tău de păr și lasă-l să acționeze conform timpului stabilit de instrucțiune. Atenție, pentru a evita îngrășarea părului, nu-l aplica pe rădăcină ci doar pe lungimea părului. Poți urmări aici tipurile de balsam ale brendului Estel.
Masca - o îngrijirea profundă și optimă a părului
O veritabilă sursă de îngrijire pentru firul de păr, măștile îți salvează lungimile în doar 5-10 min. După ce ai aplicat șamponul, pe părul uscat cu un prosop, aplică cantitatea necesară de mască pe lungime, până pe vârfuri. Încheie ritualul cu balsamul protrivit tipului de păr. Sfatul nostru este să aplici masca o dată sau de două ori pe săptămână. Indiferent dacă părul este colorat, deshidratat sau chiar deteriorat, există o soluție pentru fiecare nevoie, iar pentru a răspunde așteptărilor tale, convinge-te dând click aici pentru a urmări diversitatea propusă de Estel.
Clătește bine părul
Deseori nu spălăm bine părul, iar acest lucru duce la îngrășarea rapidă a acestuia, sau la iritații pe pielea scalpului. Pentru a evita acestea, îți recomandăm să clătești minuțios părul sub un jet de apă până nu mai rămân urme de produse în păr. Pentru a evita electrizarea părului, la clătire utilizează apă mai rece. Scurge parul de excesul de apă cu mâinele, evita frecarea cu prosopul. Tapează ușor părul pe lungime cu prosopul.
Protejează părul de acțiunea temperaturii înalte a instrumentelor electrice
Vezi aici articolul nostru cum să îți protejezi părul dacă folosești des feonul sau placa de păr.
Utilizează produse care nu necesită clatire.
Dermatologii recomandă spălarea pe cap de 2-3 ori pe săptămână pentru a avea un păr sănătos. Transformă această rutină într-un ritual minuțios acompaniat cu mirosuri exotice și senzuale utilizând diversitatea produselor Estel.
Iar tu, care sunt obiceiurile tale pentru a avea grijă de părul tău?
Dupa vopsirea parului mai mulți ani la rand in culori inchise, multe femei cred că le va fi greu sa scape de pigmentul negru si procesul poate deteriora părul, lăsându-l uscat și fragil. Însă, cu tehnici corecte și produse adecvate, poți redobândi culoarea naturală a părului tău sau poți trece la o nouă nuanță fără a compromite sănătatea acestuia.
Chiar dacă unele tipuri de păr pot fi mai predispuse la încrețire, oricine poate avea această problemă din cauza mai multor factori precum vremea, practicile de îngrijire și sănătatea generală a părului.
Cum să îngrijești părul fin pentru a avea o coafură plină de volum in orice sezon
În ultimul timp, tot mai mult se promovează sampoanele fără sulfați. Dar sunt oare sampoanele fără sulfați mai bune pentru părul nostru?
Promoțiile te vor ajuta să îți mărești veniturile. Vezi cîteva idei de oferte și promoții pe care le poți organiza în salonul tău.
Dacă ai decis să te faci blondă, trebuie să știi că părul blond necesită mult efort și timp. Vezi la ce trebuie să atragi atenție înainte și după decolorare.
Părul tău arată obosit, fără putere și lipsit strălucire?
Profesioniștii susțin că trebuie să urmezi o rutină specială dacă îți dorești să obții beneficii maxime din produsele pe care le utilizezi și, mai mult de atât, părul să arate și bine.
Înapoi la realitate, vara s-a terminat! În ciuda grijii acordate de-a lungul verii, soarele și apa de mare sau bazin, totuși au uscat și deteriorat părul.
Șamponul este unul din produsele de igienă de primă necesitate, dar alegerea unui șampon corect foarte frecvent este o sarcină complicată din cauza multitudinii de oferte pe piață.
Când nu stii ce vopsea de păr să alegi, verifică caracteristicile acesteia.
Culoarea roșie este un pariu îndrăzneț, și de departe de succes! Iată secretele pentru păstrarea părului roșcat strălucitor în toate lunile anului.
Cum putem masura succesul unui hairstilist? Experiența de muncă? Da! Veniturile sale? Da! Diplome și premii? Da. Numărul de clienți loiali și emoțiile frumoase pe care le creează împreuna? DA! DA! DA!
Culoare iconică, blondul platinat evocă o imagine plină de farmec și senzuală, dar are nevoie de întreținere regulată pentru a-și menține luminozitatea de la început.
Bărbații sunt cei mai promițători clienți ai saloanelor în noul deceniu. Dar căror stiliști ei sunt dispuși să-și încredințeze imaginea? Găsește top 6 observații despre bărbați și cum să transformi salonul tău în unul atractiv pentru ei.
Tu ești stilist, tu ești special!