Coșul tău de cumpăraturi

Nu ai nimic în coșul de cumpărături. Fă prima ta comanda acum!
spre magazinul online

Lista de favorite

Trebuie să intri în cont sau să te înregistezi pentru a adăuga produse în lista de favorite.
Înregistrează-te
Închide

Sfaturi de ingrijire a parului iarna

Autor: Estel Romania

26.12.2019

Iarna este aici și părul nostru nu mai este atât de radiant! Electricitate statică, păr prea uscat, fragil sau prea gras ... îți oferim câteva sfaturi pentru a avea un păr sanătos și în anotimpul rece al anului!

Aerul este rece și uscat, iar umiditatea este mai mică decât în zilele însorite. Acesta este motivul pentru care părul devine mai uscat și fragil. Dar asta nu este totul! Acoperim părul aproape în fiecare zi, ceea ce ajută la îngrășarea lui, iar frecarea cu eșarfa îl electrizează. În mod clar, toți acești factori fac ca părul nostru să fie slăbit și imposibil de controlat.

Pentru a avea grijă de părul tău în timpul rece al anului, trebuie să faci mai întâi un diagnostic corect al stării generale de sănătate a acestuia. În funcție de natura lui, putem să-l răsfățăm cu adevărat.

Așadar, ce fel de îngrijire trebuie acordată părului iarna? Iată câteva sfaturi.

  • Acoperă-ți părul

Atunci când ieși afară pentru a-l proteja de temperatura joasa și impurități. Niciodată nu ieși afară cu părul umed.

  • Înlătură energia statică din păr și menține echilibrul hidric în condiții de temperaturi joase cu produsele de sezon din gamele Curex Versus Winter și Otium Winteria.
  • Folosește-te de produse profesionale pentru îngrijirea părului, în dependență de necesitățile individuale.

Este necesar să răsfăți părul, astfel încât acesta să-și recapete energia, strălucirea și soliditatea. Pentru aceasta, părul trebuie să fie hidratat, iar aceasta poate fi realizat utilizând produsele speciale. De exemplu produsele din gama Otium Aqua, sînt concepute special pentru o hidratare intensă a părului prin formula fara sulfati dar bogată în aminoacizi, peptide si proteine de soia. Gamele pentru hidratare sunt diverse așa că poți alege produsele  perfect compatibile cu starea părului tău sau cu efectul scontat. 

Dacă părul este gras, poți folosi cu încredere șamponurile din gama Otium Unique cu efect de sebum control și restabilire a balanței hidro-lipidice a scalpului. Nu uita să lași părul să respire cât mai mult (nu abuza de folosirea căciulii). 

  • După spălarea părului, acesta trebuie hrănit profund.

Mai ales dacă este vopsit, decolorat sau ondulat chimic, deci slăbit. Pe lângă produsele șampon/balsam/mască, optează și pentru utilizarea uleiurilor sau serurilor care au o concentrație mărită a substanțelor active.  

  • Oferă protecție suplimentară părului

Folosește spray-uri bifazice. Acestea de obicei asigura și protecție termică în timpul uscării și aranjării cu instrumentele electrice. În plus spray-urile au miros placut și astfel părul se va acoperi cu un voal de parfum care îți va face ziua mai frumoasă. 

  • Nu în ultimul rând, te poți răsfăța într-un salon de înfrumusețare cu tratamente de păr speciale.

Întreabă hairstilistul tău despre procedură pentru restabilirea părului Spa Q3 sau Molodo Zeleno cu clorofilă. Ecranarea cu Q3 este bogată în uleiuri prețioase de macadamia, macadamia și semințe de in, vor fixa ecranul de protecție pe suprafața firului de păr și îi vor conferu luciu pe toată lungimea. 

Chiar dacă standurile sunt pline de produse de îngrijire, nu este întotdeauna ușor să faci alegerea corectă. Optează pentru o îngrijire profesională,  cu ingrediente active, care vor hrăni și repara părul chiar și în perioada rece a anului.

Ai grijă de părul tău!

sus