Coșul tău de cumpăraturi

Nu ai nimic în coșul de cumpărături. Fă prima ta comanda acum!
spre magazinul online

Lista de favorite

Trebuie să intri în cont sau să te înregistezi pentru a adăuga produse în lista de favorite.
Înregistrează-te
Închide

Ce vor femeile? Ghid pentru hairstilistii bărbați (și nu numai)

Autor:

26.02.2020

Majoritatea femeilor menționează ca după vizita la salon se simt mult mai bine. De ce oare? Este vorba doar despre schimbarea coafurii? Nu, cu siguranță nu doar acest lucru! Tunsul, coafatul, vopsirea părului nu sunt doar simple servicii de salon. Atunci când lucrează cu  o clientă, coaforul implică nu doar abilitățile sale profesionale, dar și emotiile. În timpul procedurilor de salon, schimbările cele mai importante au loc nu doar la exterior, pe părul cleintei, ci și în interior, în mintea și inima clientei. Fiindcă în timpul interacțiunii, coaforul nu doar ascultă, dar împărtășește emoțiile și inspiră cu mesaje pozitive. 

Te-ai întrebat vreodată ce vor femeile? E cunoscut un lucru sigur, complexitatea dorințelor lor este o enigmă. Dorințele cheie ale femeilor tin de domeniul emoțiilor și relațiilor. Aceste dorințe nu acoperă doar zona de iubire, dar și cea de prietenie, sau parteneriat: incluzând și relația coafor-client.

Iată câteva lucruri pe care le așteaptă cu adevărat o femeie clientă de la tine. Înțelegându-le, vei deveni UNICUL (hairstylist) în care își va pune toată încrederea, dorințele, visurile…

CONECTARE EMOȚIONALĂ = LOIALITATE

O femeie își dorește ca persoana de lângă ea, să fie cu adevărat interesată de viața ei și să-i ofere atenție. Toate femeile trebuie să fie înțelese (CHIAR ȘI ATUNCI CÂND NU VORBESC J). Legătura cu cineva trece prin două faze importante: Arată-i că înțelegi ce spune și simte ; Reușește acest lucru împărtășindu-ți emoțiile cu ea. Înțelegerea nu poate fi realizată decât într-un singur mod: prin punerea de întrebări și ascultarea răspunsurilor. Așadar, schimbul de emoții este cel care permite stabilirea unui contact strâns între coafor și client.

SĂ FIE ÎN CERCUL PROFESIONIȘTILOR = PRESTIGIU

Da! O femeie admiră campionii din orice activități din cotidian! În compania oamenilor care sunt perfect capabili să facă ceva, femeile simt cum cresc propriile lor ambiții și apare emoția.

Un coafor, care va efectua o procedură cu efect wow în doar 10 minute, va câștiga  fără îndoială în ochii femeii, în comparație cu un alt coafor, care va face același lucru într-o oră. Iar cineva care poate vorbi, de asemenea, și despre îngrijirea ulterioară la domiciliu, o va cuceri cu desăvârșire: un maestru vede lucrurile în ansamblu, nu doar pe moment!

COMUNICARE NON-VERBALĂ = ÎNȚELEGERE

„Femeile adoră să vorbească” este un stereotip bine impregnat în mentalul colectiv. În viața de zi cu zi, bărbații și femeile vorbesc cu aproape aceeași frecvență. Cu toate acestea, femeile adoră să comunice. Mai ales la nivel non-verbal. Schimbul de opinii expresive, cu un arsenal de N tipuri de zâmbete diferite, sau gesturi emoționale - toate acestea vor transmite interlocutorului alături de mesajul verbal, emoția pe care o simți.

Așadar, cateva gesturi simple și o atenție vizibilă pentru ea, pot fi suficiente pentru a-i face ziua mai frumoasă. Privește-ți clienta în ochi, zâmbește, trece ușor cu mâna prin păr - totul este atât de simplu!

SĂ PRIMEASCĂ COMPLIMENTE = APRECIERE

Cuvintele au forță magică, mai ales dacă le spui unei femei. Potrivit psihologilor, complimentele ajută femeia să se asigure de demnitatea ei, pentru că fiecare femeie are ceva drăguț, ceva special. Femeilor le place să-și demonstreze avantajele, le place când le observi punctele forte. Părul este un atu major al seducției, așa că nu ezita să îl evidențiezi. Așadar, fă un compliment original care să se referă la părul ei frumos pentru a o captiva și a o face să dorească să se întoarcă la tine la salon.

SĂ DOREASCĂ ȘI SĂ SE ÎNDEPLINEASCĂ = UN LOOK NOU

Femeilor le place să viseze, să-și pună dorințe, și, desigur, își doresc ca dorințele lor să fie îndeplinite ... De multe ori dorințele noastre nu se realizează din cauza complexelor sau a modului de gândire negativ despre noi înșine. Coaforul este cel care poate face unele dorințe să devină realitate.  Gluma că frizerul este același terapeut este 90% adevăr. Experimentează ! O coafură de succes realizată de un profesionist este un prim pas pentru a învăța să nu ne fie frică de dorințele și complexele noastre, iar acest lucru este un bun prilej de a oferi încredere, inspirație, bucurie.

SĂ SIMTĂ ÎNCREDERE = COAFURA POTRIVITĂ

O persoană de încredere este cea pe care te poți baza, este responsabilă pentru acțiunile sale, și emană siguranță. Când o femeie vine la un salon de înfrumusețare, vrea să întâlnească un stylist căruia să-i poată încredința nu numai părul, ci și secretele și experiențele. A oferi în grijă părul cuiva, este un gest extrem de intim. Încrederea stabilită prin dialog și empatie va permite unei femei să se simtă relaxată și calmă. Încrederea permite construcția unei relații puternice. Inclusiv relația dintre coafor și client. Atunci când relația încă se clădește, o femeie își poate pune întrebarea: „Este această persoană de încredere?” Pentru ca răspunsul să fie întotdeauna „da”, trebuie să lucrezi neobosit la construcția relației. Nu este potrivit nici pentru un coafor, să-și spună: „Am cucerit-o, acum mă pot relaxa”.

Știri HOT!

Comunicarea cu coaforul prelungește viața!

Psihologul Len Syme de la Universitatea California din Berkeley a decis să verifice ce factori afectează longevitatea. Rezultatul experimentului la care au participat peste 9.000 de oameni este unul neașteptat ! S-a dovedit că viața lungă nu este afectată de nivelul de colesterol, alergarea de dimineață, sau refuzul gogoșilor, dar de calitatea și cantitatea relațiilor dragi. Contacte mai plăcute și legături emoționale - viața mai lungă!

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l știi despre dorințele unei femei este că acestea le poți afla direct de la fiecare dintre ele! Dacă nu știi la ce visează o femeie, doar întreab-o. Delicat, politicos, cu interes sincer. Și când împărtășește un vis cu tine, ajut-o să-l realizeze cu ajutorul abilităților tale.

Daca vrei să afli mai multe trucuri profesionale si psihologice cum sa fii un hairstilist de succes, vino la seminariile si traingurile noastre!

Sursa - http://estelhautecouture.ru

sus