✦-30% la minim 4 produse in cos✦

Program de lucru: Luni-Vineri, 09:00 - 17:30 +40 747 056 359

Coșul tău de cumpăraturi

Nu ai nimic în coșul de cumpărături. Fă prima ta comanda acum!
spre magazinul online

Lista de favorite

Trebuie să intri în cont sau să te înregistezi pentru a adăuga produse în lista de favorite.
Înregistrează-te
Închide

Fii stapân pe viața ta

Autor: Ana Honcu

22.09.2020

În toate bestsellerurile motivaţionale găsim o serie de sfaturi pentru cei care doresc să atragă succes și să fie fericiți. Puterea gândurilor și a afirmaţiilor este uimitoare. Daca te plangi că ești nefericită și nu ai noroc, la un moment dat vei observa ca asta  se întamplă.

Dacă ţi-ai făcut un obicei din a te plânge pe motiv că viaţa e nedreaptă, ia o pauză şi gândeşte-te ce ai putea face să-ţi fie mai bine.

Victimizarea este o capcană

Cu toții, la un moment dat, am jucat rolul victimelor pentru atingerea unui scop. Dar transformarea victimizării într-un obicei, ca strategie de acționare, este o capcană. Victima își consolidează o stima de sine scăzută și insecuritatea. Deci, chiar dacă face ceva bun prin propriile eforturi sau dacă i se întâmplă ceva important și pozitiv, nu o va aprecia pentru că se află  în capcana „Sunt un eșec și ceva rău sigur se va întâmpla mai târziu”.

Ieși din cercul vicios al victimizării

Dacă doriţi să vă înconjuraţi de persoane uimitoare, atunci fiţi ceea ce vreţi, spun psihologii şi antrenorii de coaching. Pentru că suntem atraşi de cei care ne sunt asemănători.

Fii stapanul propriei vieți

  1. Fii obiectivă. Învață să faci o analiză obiectivă a realității din jurul tău: este totul atât de rău pe cât vreau să-l văd sau există puncte pozitive?

  2. Asumă-ți responsabilitate. Analizează fiecare situație pentru a stabili responsabilitățile. Cât de mult depinde de mine să schimb această situație? Dacă există ceva ce nu pot schimba, cum pot avea o atitudine diferită?

  3. Stop plângerilor. Bucură-te de succese și realizări cât de mici nu ar fi. Axează-te pe succese și dezvoltarea de relații constructive.

  4. Acceptă, eșecurile sunt parte a vieții. Și critica la fel. Nu putem face totul perfect și nu putem place tuturor. Dacă cineva mă critică, în loc să aplic metoda defensivă, aș putea să întreb acea persoană cum aș putea face mai bine. Dialogul ar putea deschide ușa către noi puncte de vedere, dincolo de sensibilitatea și plângerea constantă. Învață din experiențele proprii. Bune și nu prea. Nu ezita să ceri sfatul celor în care ai încredere.

  5. Alege cu cine comunici. Comunica doar cu oameni care te inspira, care sincer se bucură de succesele tale, care apreciază ce faci pentru ei, care te ajută să crești si care te ajută să te descoperi pe tine.

  6. Pune-ți scopuri și atinge-le. Lucrurile bune vin prin muncă și concentrație. Fă-ți planuri pe durata medie și lunga (pe cât e posibil). Concentrează-te doar la ce este important.

 

Gândește-te și vizualizează ce dorești să fii.

De exemplu fraza "Sunt conştient de oportunităţile din jurul meu și comunic cu oameni îndreptaţi spre succes, la fel ca și mine!" te poate ajuta să descoperi oportunități și oameni noi în fiecare zi.

Asadar, bucură-te de fiecare zi, fă lucurile care iți plac, și nu te teme să ceri ajutorul dacă crezi că ai nevoie.

Fii stapânul vieții tale alături de oameni și parteneri de încredere!

 

Citeste si alte articole din blogul nostru despre secretele unui hairstilist de succes.

Profesia ta - biletul tau norocos

Coaforul – terapeutul părului și sufletului

Fii stapan pe viata ta

Tu esti un hairstilist de succes?

Salonul perfect pentru barbati

Salonul perfect pentru barbati, continuare

sus